kylling
Sticky teriyaki-kylling
Kyllingvinger i teriyakisaus er en skikkelig smaksbombe. Mariner kyllingvinger eller kyllingklubber i den søte og salte marinaden.

35min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1kgfrosne kyllingvinger/kyllingklubber (ukrydret)
1håndfullsesamfrø
4sssmør
Til marinaden:
3feddhvitløk (revet)
1ssingefær (revet)
en halvdlmørk soyasaus
en halvsslys sirup (eller honning)
3ssbrunt sukker
1ssriseddik
Fremgangsmetode
Tin kyllingvingene. 
Lag marinaden: Skrell hvitløk og ingefær, og rasp fint med rivjern. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. 
Ha kyllingvingene i en bolle, hell over marianden og bland godt. Dekk med plast, og sett til mariandere i cirka 4 timer eller natten over. Jo lengre, jo bedre får smakene satt seg. Snu gjerne kyllingvingene halvveis i tiden. 
Forvarm ovnen til 200 grader – med varmluft. 
Smør en ildfast form med smør. Fordel kyllingvingene utover, og strø litt sesamfrø over kyllingen. 
Sett inn kyllingvingene og stek i ca. 35 min. Bruk grillfunksjonen de siste 3-5 minuttene, og pass på at de ikke brenner seg. 
Ta kyllingvingene ut av ovnen, og pensle lett med litt akasiehonning for en glossylook.
Strø litt sesamfrø over kyllingvingene, og server gjerne med ris, pommes frites, søtpotetfries eller en frisk salat. 
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆