Til hovedinnhold
kjøtt

Lammegryte med rotgrønnsaker og dill

Norsk lammekjøtt er lyst og mildt på smak – benytt deg nå i den norske lammesesongen, for bedre lam finnes knapt.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

lammekjøtt (for eksempel grytekjøtt av lam, eller bogstek i biter)

vann

løk

salt

gulrøtter

persillerøtter

hvetemel (blandet ut i litt kaldt vann)

seterrømme

salt og pepper

sitron

frisk dill

Fremgangsmetode

Del kjøttet i grove stykker.
Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttstykkene. La kjøttet trekke i ca. 45 min. og skum godt av mens det koker. Det skal være helt mørt.
Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre. Hell kraften over i et litersmål og lag sausen i en ny kjele.

Saus

Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min.
Tilsett rømme. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sausen med resten av gryten.
Ha i finhakket dill rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆