Til hovedinnhold
pølser

Pølsegrateng med potetmos

Pølsegrateng er en av de mest barnevennlige middagene du kan lage, og perfekt om du har litt slappe grønnsaker i skuffen; alt blir jo godt under smeltet ost!

Pølsegrateng med potetmos, tomater og mais, servert i hvit ildfast form med blå kant. Glass med vann, og liten skål med hel pepper ved siden av.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pkkjøttpølser

10stkcherrytomater

1boksmais

2dlrevet ost

en halvtssalt

en halvtspepper

1tstørket oregano

1dæsjketsjup (til servering)

1tssmør, til steking

1tssmør, til smøring av form

Potetmos:

1poseToro potetmos

3dlvann

1sssmør

2dlmelk

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C. Lag 1 pose TORO potetmos med 3 dl vann, 1 ss smør og 2 dl melk etter anvisning på pakken.
Del 1 pakke kjøttpølser i biter og stek raskt i en varm panne med 1 ts smør.
Smør en ildfast form med 1 ts smør og fordel potetmos utover. Topp med pølsebiter.
Del 10 cherrytomater i to, la 1 boks mais renne av seg og dryss tomat og mais utover. Ha til slutt over 2 dl revet ost. Krydre med 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper og 1 ts tørket oregano.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til osten er smeltet. Server med ketsjup.

Tips:

Servér gjerne med en frisk salat!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn