pølser
Pølsegrateng med potetmos
Pølsegrateng er en av de mest barnevennlige middagene du kan lage, og perfekt om du har litt slappe grønnsaker i skuffen; alt blir jo godt under smeltet ost!

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1pkkj øttpølser
10stkcherrytomater
1boksmais
2dlrevet ost
en halvtssalt
en halvtspepper
1tstørket oregano
1dæsjketsjup (til servering)
1tssmør, til steking
1tssmør, til smøring av form
Potetmos:
1poseToro potetmos
3dlvann
1sssmør
2dlmelk
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C. Lag 1 pose TORO potetmos med 3 dl vann, 1 ss smør og 2 dl melk etter anvisning på pakken.
Del 1 pakke kjøttpølser i biter og stek raskt i en varm panne med 1 ts smør.
Smør en ildfast form med 1 ts smør og fordel potetmos utover. Topp med pølsebiter.
Del 10 cherrytomater i to, la 1 boks mais renne av seg og dryss tomat og mais utover. Ha til slutt over 2 dl revet ost. Krydre med 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper og 1 ts tørket oregano.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til osten er smeltet. Server med ketsjup.
Tips:
Servér gjerne med en frisk salat!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆