svinekjøtt
Taco med pulled ribbe og rødkålsalat
Ribbe laget som pulled pork og servert som taco med rødkålsalat, koriander og lime er både jul og fredagstaco på en gang. Helt fantastisk med andre ord. Du kan også lage en asiatisk vri, eller bruke rester av juleribbe, lomper og rødkål.

2t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pulled Ribbe:
600gribberester (eller ferdigstekt ribbe)
1tsspiskummin
1tsrøkt paprikapulver
1tsløkpulver
1tschiliflak
1klypesalt og pepper
Rødkålsalat:
1stkCoop rødløk (i tynne skiver)
300grødkål (i tynne strimler)
1stklime (saften)
1klypechiliflak
1klypesalt og pepper
Til servering:
12stkCoop tortillas
1buntkoriander
1stklime
1begerseterrømme
Fremgangsmetode
Pulled Ribbe
Varm stekeovnen til 200 °C.
Bland krydderet, og smak til med salt og pepper. Gni ribben inn med krydderblandingen, og ha den i en tykkbunnet gryte som kan stå i ovnen.
Hell på vann så det dekker ca. 2 cm av ribben.
Ha på lokk, og sett gryten i ovnen. Skru ned varmen til 120 °C. Stek ribben eller ribberestene i minst 2 timer.
Rødkålsalat
Ha rødløken og rødkålen i en stor bolle. Press over limesaften og kna det godt sammen.
Krydre med chiliflak, salt og pepper.
Ved servering
Varm tortillalefsene som anvist på pakken.
Server ribbetaco toppet med rødkålsalat, koriander, lime og seterrømme.
Tips!
Bruk lefser/lomper i stedet for tortillalefser. Ha gjerne epleterninger i rødkålen for å gi litt friskere smak.
Liker du asiatisk, kan du droppe spisskummen og paprikakrydder på ribben. Gni den i stedet med hoisinsaus, revet ingefær, finhakket hvitløk, chili og lime.