dessertpai
Enkel sommerpai med fersken
Har du prøvd en cobbler før? Det er en amerikansk dessert med søt frukt og saftig kakedeig; en slags blanding av en kake og en pai! Ekstra god blir den med en raus kule vaniljeis!

35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
10 stkSmak* paraguayos fersken
115 gsmør
170 ghvetemel
150 ghvitt sukker
en halv tsvaniljepulver
1 klypesalt
1 og tre fjerdedeler dlmelk
50 gbrunt sukker
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 190 °C.
Skyll fersken og del dem i 1-2 cm tykke båter.
Smelt smøret i en ildfast form (ca. 20x30 cm).
Rør sammen hvetemel, hvitt sukker, vaniljepulver, bakepulver og salt i en bolle. Hell på melk og rør det sammen.
Hell røren i formen med smeltet smør, og vend forsiktig sammen.
Fordél ferskenbåtene på toppen, og sett formen i ovnen i ca. 25 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og dryss med brunt sukker. Stek videre i ca. 10 minutter.
Servér kaken lun, gjerne med vaniljeis til!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆