Til hovedinnhold
dessertpai

Enkel sommerpai med fersken

Har du prøvd en cobbler før? Det er en amerikansk dessert med søt frukt og saftig kakedeig; en slags blanding av en kake og en pai! Ekstra god blir den med en raus kule vaniljeis!

Enkel sommerpai med fersken stekt i rund paiform, og servert på små asjetter med en kule iskrem. Kaffekopper og en liten mugge med fløte ved siden av.

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

10stkSmak* paraguayos fersken

115gsmør

170ghvetemel

150ghvitt sukker

en halvtsvaniljepulver

1klypesalt

1 og tre fjerdedelerdlmelk

50gbrunt sukker

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 190 °C.
Skyll fersken og del dem i 1-2 cm tykke båter.
Smelt smøret i en ildfast form (ca. 20x30 cm).
Rør sammen hvetemel, hvitt sukker, vaniljepulver, bakepulver og salt i en bolle. Hell på melk og rør det sammen.
Hell røren i formen med smeltet smør, og vend forsiktig sammen.
Fordél ferskenbåtene på toppen, og sett formen i ovnen i ca. 25 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og dryss med brunt sukker. Stek videre i ca. 10 minutter.
Servér kaken lun, gjerne med vaniljeis til!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen