Til hovedinnhold
salat

Kyllingsalat med parmesan og ristede gresskarkjerner

Salat er det de fleste tyr til når de skal spise sunt, men det trenger aldeles ikke å være kjedelig. Denne kyllingsalaten er full av deilige smaker takket være den hjemmelagede kremede parmesandressingen!

Kyllingsalat med parmesan, tomater og ristede gresskarkjerner, servert i hjertesalatblader på hvit tallerken. Lys bakgrunn.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3stkkyllingfileter

1ssolje

en halvtssalt

en halvtspepper

2stkhjertesalat

50gparmesan

en halvdlgresskarkjerner

1dlkrutonger

10stkcherrytomater

Kremet parmesandressing:

2dllettrømme

4ssrevet parmesan

1stkhvitløksfedd

1tspepper

Fremgangsmetode

Kremet parmesandressing

Finhakk eller riv hvitløksfeddet, og rør det sammen med lettrømme og parmesan. Smak til med pepper.

Kyllingsalat

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek i en panne med olje til de er gylne på begge sider og gjennomstekte, ca. 8-10 minutter.
La filetene hvile noen minutter før du skjærer dem i skiver.
Rist gresskarkjernene i tørr panne på middels varme, til de blir gylne.
Skjær salat i strimler, spar på fire av bladene til servering.
Skjær tomatene i biter, og ha i en bolle med kuttet hjertesalat, kylling, revet parmesan, dressing og gresskarkjerner. Vend sammen.
Legg en porsjon salat i hvert salatblad, og topp med krutonger.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit