sauser, dressing og dip
Det beste tilbehøret til skalldyr
Pimp opp skalldyrfatet med nytt tilbehør; avokadokrem, chilimajones, sitrusdipp og dilldressing.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til dilldressing:
3 ssfinhakket dill
4 ssmajones
1 dllettrømme
1 sssitronsaft
1 klypesalt og pepper (smak til)
Dette trenger du til chilimajones:
1 tsdijonsennep
2 ssferskpresset sitronsaft
1 stkegg
1 stkrød chili (grovhakket)
1 feddhvitløk (grovhakket)
1 dlsolsikkeolje (Det kan være du trenger mer. Det kommer an på størrelsen på egget)
Dette trenger du til sitrusdipp:
1 begercréme fraîche
en halv stksitron (finrevet skall og saft)
1 stklime (finrevet skall og saft)
2 ssfinhakket gressløk
1 feddhvitløk (finhakket)
1 klypesalt og pepper (smak til)
Dette trenger du til avokadokrem:
2 stkavokadoer (modne)
3 sscréme fraîche
1 sssitronsaft
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Slik lager du dilldressing
Finhakk dill. Bland med majones og rømme.
Smak til med sitron, salt og pepper.
Slik lager du chilimajones
Ha sennep, sitronsaft og et helt egg i en høy beholder.
Tilsett chili og hvitløk.
Bruk stavmikser. Spe med oljen til du har en tykk og rosa majones.
Slik lager du sitrusdipp
Bland Crème fraîche, sitrusskall og –saft, gressløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Den skal være svært syrlig.
Sett kjølig en times tid før servering.
Slik lager du avokadokrem
Del avokadoene i terninger. Ha dette i en bolle med crème fraîche og sitronsaft. Blend med stavmikser til du har en glatt og fin krem.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆