lam og får
Lammetaco med salsa verde
Ikke et vondt ord om vanlig taco, men det er spennende med en ny vri. Bruk lammefilet, koteletter, lammekjøttdeig eller rester av lammelår, og server med salsa verde!

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500glammefilet (du kan også lammekjøttdeig, koteletter eller rester av lammelår i terninger)
1ssmalt koriander
1sstørkede chiliflak
1tssalt
1tsmalt kanel
1tsrøkt paprikakrydder
Salsa verde:
380gtomatillos (tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat og fås i grønnsaksbutikker med godt utvalg)
2stkjalapeño
en halvstkløk
en halvstklime
2tssukker
1nevefrisk koriander
1klypesalt
Tilbehør:
8stksmå tortillalefser
8stksmå tomater
1pkbaby leaf salat
1stkrød paprika (i strimler)
1stkgrønn paprika (i strimler)
1dlsøt chilisaus
1nevefinhakket koriander
Fremgangsmetode
Skjær kjøttet i terninger.
Krydre det og brun det lett i pannen. Tilsett 1 dl vann og la det trekke smak mens du lager tilbehøret.
Salsa verde
Tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat, men er et bær med et papirtynt skall. Du får den i en grønnsaksbutikk med godt utvalg. Hvis du ikke får tak i det, kan du servere vanlig salsa og guacamole i stedet.
Fjern det papirtynne skallet på tomatilloene og del dem i to. Del jalapeño i to.
Ha løk, tomatilloene og jalapeño i en ildfast form og stek på grill øverst i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter til du ser de begynner å bli svidd i kantene.
Avkjøl og kjør i en kjøkkenmaskin med lime, sukker og koriander. Smak til med salt.
Servering
Server kjøttet og sausen med tortillalefser, tomater, salat, paprikastrimler, søt chilisaus, frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆