30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
7 dlhvetemel
4 sssukker (mer om ønskelig)
2 tsbakepulver
1 tsmalt kardemomme
8 dlhelmelk
100 gsmeltet smør
3 sssolsikkeolje (til pensling av vaffeljern)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 vafler.
Bland mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
Pisk inn melk, til en jevn røre.
Tilsett smeltet smør, og rør godt sammen.
La røren hvile i ca. 10 minutter før steking.
Stek vaflene på medium varme i vaffeljernet til gylne og sprø. Pensle vaffeljernet med litt olje mellom hver gang.
Åpne vaffeljernet forsiktig, og dytt en kniv eller liknende under toppen. Løsne den forsiktig. Siden vaflene er uten egg, så deler de seg i to lettere. Men følger du denne fremgangsmåten, skal det gå tipp topp.
Tips!
Tilsett litt vaniljesukker for ekstra god smak.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆