Til hovedinnhold

Verpehøns

Ansvarlighet

Alle egg og eggprodukter i Coops egne varer kommer fra frittgående høns. Dette gjelder også importere varer.

verpehøns utendørs

Leveforhold

Alle egg og eggprodukter i Coops egne varer kommer fra frittgående høns. Dette gjelder også importere varer.

I tillegg har vi «Ut-egg», som kommer fra høns som har tilgang til uteareal når været tillater det og, selvsagt, økologiske egg i Änglamark-serien. Alle verpehøns hos Coops leverandører har tilgang til miljøberikelse.

Andelen egg fra økologisk produksjon fortsetter å øke og utgjør en stadig større andel av eggsalget. 

«Ut-egg»

Høsten 2018 lanserte Coop «UT»-egg fra høner som har mulighet til å være utendørs som et ledd i Coops langsiktige arbeid for bedre dyrevelferd og for å gi kundene større valgfrihet.

​I motsetning til frittgående verpehøns får utegående høner i sommerhalvåret gå fritt ute og oppleve sol, regn, vind og frisk luft. De kan hakke og skrape i bakken etter insekter, vekster og leve et mer naturlig høneliv. Utegående verpehøns kan delvis sammenlignes med økologisk drift. Hovedforskjellen er at utegående verpehøns ikke spiser økologisk fôr. Dette er et stort skritt for økt dyrevelferd for verpehøns.

«UT»-eggene er kommet i stand gjennom tett samarbeid med engasjerte produsenter som investerer i driften slik at hønene skal få det enda bedre. Coop kjøper egg fra flere produsenter som har utegående høner.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn