Til hovedinnhold

AS Røra Fabrikker er et datterselskap av Coop Norge Industri AS.

Mørkeblå bakgrunn nederst og bilde av Røra fabrikk over

Røra

RØRA

GOMAN

FERSKVAREHUSET

TRADEWAY

En smakfull historie siden 1938

Røra utvikler og produserer syltetøy, saft, juice, leskedrikk og iste til Coops egne merkevarer. I tillegg leverer selskapet bærmasse til annen industri. AS Røra Fabrikker ble etablert i 1938 under navnet Inntrøndelag Frukt- og Bærsalgslag. Dette var et andelslag bestående av lokale bær- og grønnsaksdyrkere, samt handelsmenn fra distriktet. Ideen var å foredle lokale naturressurser til kommersiell omsetning av ferdige produkter. Fra og med 1960-åra hadde bedriften opparbeidet en stabil økonomi og organisasjon. I tillegg ble det innført kontraktsdyrking som sikret jevn råvaretilgang. Dette førte også til utvidelse av lokaler og oppgradering av maskinparken. Produksjonsmengden har økt gradvis, og i dag er Røra Fabrikker en moderne produksjonsbedrift som også leverer råvarer til annen industriproduksjon.

I 1975 endret bedriften navn fra A/L Trønderfrukt til Røra Fabrikker, og i 2001 ble bedriften et datterselskap av Coop Norge Industrier. Røra Fabrikker er lokalisert i Inderøy i Nord-Trøndelag. 

 

AS Røra Fabrikker er sertifisert i henhold til FSSC 22000 standarden.
Det betyr at Røra opprettholder en standard som sikrer Coop sine kunder trygge produkter til enhver tid.

Røra ønsker å ta vare på miljøet på en best mulig måte. Dette innebærer å ha en effektiv produksjon med god utnyttelse av energi og vann. For å redusere avløpet, komposteres biologisk avfall fra produksjonen. Alt avfall for øvrig blir kildesortert. Det legges vekt på en fornuftig bruk av emballasje, og bedriften er medlem av Grønt punkt. 

Tidligere dominerte eple- og appelsinjuice i butikk- hyllene, men gjennom innovativt arbeid har Røra bidratt til at en rekke ulike blandingsjuicer har tatt sin del av salget i produktkategorien. Røra har lang tradisjon som produsent av syltetøy med god kvalitet og har nylig investert i en ny og moderne syltetøylinje. Hemmeligheten bak suksessen er gode råvarer fra erfarne leverandører, en optimal produksjonsprosess og gode resepter. Røra har produsert saft siden fabrikken så dagens lys i 1938. I motsetning til dagens konsentratbaserte produksjon, presset man på den tiden saften selv på fabrikken.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn