Enten du er en ivrig kokk eller bare ønsker å ta bedre vare på helsen din, har gulrøtter mye å tilby. Denne siden er dedikert til å utforske de utallige fordelene med gulrøtter og inspirere deg til å inkludere mer av denne næringsrike grønnsaken i kostholdet ditt. Fra oppskrifter som gulrot-bacon til forfriskende smoothies deler vi en verden av smaker og ernæringsmessige fordeler i våres oppskrifter.
La deg bli inspirert til å ta noen enkle steg mot en sunnere livsstil med litt mer gulrot i hverdagen!
Hvorfor bør du spise litt mer gulrot?
Gulrøtter har mange helsemessige fordeler. De er rike på betakaroten, som kroppen omdanner til vitamin A. Dette vitaminet er viktig for synet og huden. Gulrøtter er også en god kilde til fiber, som hjelper med fordøyelsen og gir økt metthetsfølelse. I tillegg inneholder de viktige antioksidanter som kan bidra til å styrke immunforsvaret og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.
(Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no)
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Hva med å prøve en gulrotsuppe når det blir kaldere ute?
For å få gulrøtter til å vare så lenge som mulig, bør du oppbevare dem i kjøleskapet. Først, fjern eventuelle grønne topper, da disse kan trekke fuktighet bort fra gulrøttene. Legg gulrøttene i en plastpose eller en lufttett beholder for å bevare fuktigheten. Du kan også pakke dem inn i et fuktig papirhåndkle før du legger dem i posen. Oppbevar gulrøttene i grønnsaksskuffen i kjøleskapet for best holdbarhet. Sjekk dem jevnlig og fjern eventuelle som begynner å bli myke eller vise tegn til forringelse.
Alle våre oppskrifter med gulrot:
Filtrer på innhold:
Saftige koteletter på en seng av ovnsbakte grønnsaker er deilig både til fest og hverdag. Lager du alt i én langpanne, blir det også mindre oppvask!
Deilig, varmende suppe med søtpoteter, hvitløk, ingefær og kokosmelk er mettende og godt på kalde dager. Suppen er vegansk hvis du bruker grønnsakkraft.
50minEnkel
Stek torsk i pannen et par minutter på hver side så den får fin stekeskorpe. Ha grønnsaker, poteter og sandefjordsmør til. Den gode sausen skal bare varmes så er den klar.
Juletorsk er et fortreffelig avbrekk i all den tunge julematen. Serverer du den med fløyelsmyk rotmos med spennende smak av sennep og appelsin, dillpoteter og rødvinssaus blir den en julaften verdig!
Kimchi er en genial måte å bruke opp grønnsaksrestene på. Fermenterte grønnsaker er sunt og lekkert tilbehør som får selv den enkleste kjøttrett til å smake himmelsk!
Ikke kast skallet når du har skrelt rotgrønnsaker! Bruk det heller til å lage en deilig hjemmelaget grønnsakskraft du kan putte i supper og sauser. Kraften kan fryses ned i isbitformer, og taes opp etter behov.
Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.