
Herlig og tradisjonsrik sommermat!
Noe av det beste med sommeren er å spise ute.
Fyr opp grillen, sett dere på terrassen, eller pakk sekken med noe godt å spise, så kan dere være ute hele dagen.
Det kan være lurt med noe som holder seg godt i varmen. Benytt en regnværsdag til å bake matmuffins med litt forskjellig fyll, pizzaboller med masse ost eller noen luftige, søte kanelboller. Legg dem i fryseren og pakk de fryste bollene med i sekken når dere skal på tur. De tiner i løpet av dagen – akkurat i tide til at det passer med noe å spise.
Både matmuffins og pizzasnurrer kan fylles med dere har i kjøleskapet. Pølsebiter, kjøttpålegg og rester av grønnsaker er helt supert. Bruk ferdig pizzasaus, ketsjup eller hakkede tomater på boks som bare får renne av litt av væsken før du bruker dem. Topp med skinke eller pølse i biter, et dryss med oregano og revet ost. Har du rester etter tacoen, er det også supert fyll både i matmuffins og pizzasnurrer.
TIPS!
Dere kommer til å bli tørste på veien. Legg flasker halvfulle med juice, saft eller vann i fryseren dagen før. Ta dem ut av fryseren når dere skal dra og fyll på litt mer væske. Så holder drikken seg iskald lenge.
Turmat til fjellet, skogen og stranden
Se flere oppskrifter▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Begynner geipen å henge på tur? Løfter om nystekte pannekaker pleier å få fart på slitne bein. Fyll pannekakerøren på en termos og stek pannekakene på primus. Det blir fort en ny turtradisjon. Bare husk på skogbrannfaren! Det kan være tørt i skogen.
Grilling i hagen
Det meste blir enda bedre på grillen! Grill pølser eller burgere, hele kjøttstykker eller fisk – gjerne i folie med masse grønnsaker.
Saftige sommerkoteletter er jo en sommerklassiker. Her får de følge av en god og mettende makaronisalat. Grillspyd er alltid en vinner. Tre det du liker best på spyd – som kjøtt eller kylling og grønnsaker i biter, gjerne med en god marinade eller dippsaus til.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Årets nypoteter
Poteter – og særlig en klassisk potetsalat – er noe av det beste til all slags grillmat. Nå er nypotetene her. Da er det bare å benytte sjansen.