
Lam
Sesong for lam!
Lammekjøtt er noe av det beste kjøttet vi har i Norge - og det er mer allsidig enn du kanskje tror.
Hovedsesongen for lam er mellom august og november, og man sier gjerne at høsten er sesongen for lam. Det passer jo også bra med at Fårikålens dag, en dag for å feire Norges nasjonalrett, alltid faller på siste torsdag i september.
Sammen med tradisjonelt lammelår, lammecarré og lammekoteletter er nye produkter som lammeskav og kjøttdeig av lam med på å inspirere spennende variasjoner på middagsbordet.
Uansett om du er ute etter oppskrift på klassisk lammelår og lammestek, eller mer spennende varianter som marokkansk lammegryte eller indiske kjøttboller av lam har vi inspirasjon og oppskrifter til både hverdags og fest!
Høstens lam med det gode tilbehøret
I Coop Mega gleder vi oss alltid til høsten, det er nemlig da lammekjøttet kommer i butikk. Med lammekjøtt kan du lage smaksrike retter til både hverdags og fest, og sesongens grønnsaker gjør nydelig tilbehør til lam.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Fårikålens dag - 25. September
På fårikålens dag feirer vi Norges nasjonalrett - nemlig fårikålen!
Den tradisjonsrike kjøttgryta er enkel å lage, krever få ingredienser og er nesten enda bedre dagen etter, så her er det bare å lage dobbel porsjon med en gang. Og du, det er lov å være litt vågal og ha litt hvitløk eller syrlig eplejuice i gryta. Det er kanskje ikke slik bestemor laget fårikål, men du verden så godt!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Spicy og spennende lam
Lam trenger ikke bare være klassisk lammelår eller lammestek. Det kan også være lammeskav i pita, kjøttboller eller varmende gryter med smak av marokko og india!
Prøv spicy og spennende lam til middag i høst med disse oppskriftene.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Tidløse klassikere
Både lammestek og helstekt lammelår er tidløse klassikere, og det med god grunn.
Ofte forbindes disse stykningsdelene med påsken, men det er ingen grunn til å vente helt til påskeuka! Kos deg med sesongens lam i all sin tradisjonelle prakt med disse deilige oppskriftene!