Til hovedinnhold

Matinspirasjon - oppskrifter til enhver annledning

Er du ute etter spennende matinspirasjon? Utforsk vårt brede utvalg av oppskrifter og ideer for alle anledninger. Fra deilige middager og festmåltider til smakfulle lunsjer og praktiske matpakker, finner du inspirasjon for hver dag og hver høytid. Enten du planlegger en festmiddag til 17. mai, julebordet, eller bare trenger en ny vri på ukens middag, har vi noe for deg. La deg inspirere av våre kreative oppskrifter og gjør hvert måltid til en smakfull opplevelse.

Filtrer på innhold:
  • INSPIRASJON

    Grandiosa med en vri – små justeringer som gir stor smak.

    Grandiosa er allerede en favoritt - men med noen enkle grep kan du ta den til neste nivå. Topp med ekstra ost, søte dadler, frisk salat eller en spicy dressing, og du har en skikkelig gourmetpizza.
  • Smilende, bløtkokt eller hardkokt? Egg kokes på forskjellige måter avhengig av hva man foretrekker, men hvordan koker man seg frem til best mulig resultat? Størrelse, romtemperatur og til og med høydemeter påvirker koketiden. Her er en komplett guide til hvordan du kan bli en ekte egg-koke-mester.
  • Pekannøtter kan brukes akkurat som valnøtter, men smaker enda søtere. Derfor er denne nøtten perfekt i pai, på kaker og i bakverk.
  • Sesamfrø kan brukes i alt fra olje til pålegg og som et dryss på hamburgerbrødet. Prøv sesamfrø til fisk og kylling også. Det gir en god nøttaktig smak.
  • Stadig flere får opp øynene for de fortreffelige egenskapene til chili. Du kan bruke chili til alt fra middag til dessert, sjekk våre beste oppskrifter med chili.
  • Appelsin er obligatorisk på skitur, og perfekt både som mellommåltid og dessert. Sjekk disse to skrellemetodene som gjør at du skreller appelsinen i en fei!
  • Det er alltid like kjedelig når de friske og velduftende urtepottene visner på kjøkkenbenken. Med dette smarte trikset kan du gi urtene «evig» liv.
  • Er du lei av å finne et glass med utgått tomatpuré bakerst i kjøleskapet? Prøv dette geniale isbit-trikset!
  • Frys ned rester av urtene dine i olivenolje. Da har du urter når du trenger det, og du slipper å kaste mat. Alt du trenger er en isbitform, olivenolje og en fryser!
  • Vi prøver å unngå å kaste for mye mat. Derfor har vi et triks som får sitronen til å vare mye lenger enn ellers.
  • Frukt og grønt

    Slik renser du purre

    Fjerner du stilken på purreløken? Da er du sannsynligvis en av dem som ikke bruker verdens smarteste metode for å rense purre.
  • Med dette trikset slipper du unødvendig matavfall og ukvemsord på kjøkkenet når du skal kutte opp selleriroten.
  • Grapefrukt kan smake litt bittert, men ikke hvis du skjærer den i båter uten det tynne, hvite skallet.
  • Vannmelon skjærer du opp med denne geniale teknikken i fire steg. Så slipper du gris og søl.